• jan in junior 2 lr
  • ansicht jan web 3
 • Previous
 • Next

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • ricciotti s eeuwige radiotoer vierkant 200

Ricciotti's Eeuwige Radiotoer in het Verzetsmuseum

Op 4 mei speelt het Riciotti ensemble in het Verzetsmuseum. Tijdens dit speciale optreden zal er stilstaan worden bij de belangrijke rol die de radio speelde voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, en wordt er een repertoire gespeeld dat te maken heeft met deze periode.

lees meer
  • plancius met vlag halfstok 300px

Avondopenstelling 4 mei

Ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking is het Verzetsmuseum traditiegetrouw gratis toegankelijk van 19:30-21:30 uur

lees meer
  • 600 verzetsmuseum junior op wielen

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Ga je op 5 mei naar Bevrijdingsfestival Amsterdam? Vergeet dan niet om langs te komen bij onze bijzondere tentoonstelling, Verzetsmuseum Junior op wielen!

lees meer
  • logo vrijheidsmaaltijd 2019

Vrijheidsmaaltijd 2019

Op 5 mei organiseren wij weer een Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar staan onze plannen om het museum volledig toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking centraal.

lees meer
  • omslagen biografien

Helden & Schurken 2019

Jaarlijks vindt in Verzetsmuseum Amsterdam de vijfdelige lezingenserie 'Helden & Schurken' plaats. Elke maand een lezing, met een eigen thema, dat altijd te maken heeft met de bezetting. In 2019 staat elke lezing een recent verschenen historische biografie centraal.

lees meer

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor