Opening Koloniale oorlog

Veteraan Joop Hueting opent op 25 november de tentoonstelling Koloniale oorlog 1945-1949. Gewenst en ongewenst beeld in Verzetsmuseum Amsterdam

Lees verder >

Nieuw bewijs van executies in Indië ?

    • kol oorlog ongewenst 510

(Naar aanleiding van publicatie in De Volkskrant van 16 oktober 2015)

In de Volkskrant van 16 oktober j.l. wordt melding gemaakt van foto’s die in het Verzetsmuseum Zuid-Holland zijn opgedoken van de Koloniale oorlog 1945-1949 in voormalig Nederlands-Indië. Een schokkende foto van zes levenloze lichamen van Indonesiërs leidde tot de kop: Nieuw bewijs van executies in Indië’.

Lees verder >

Micheletti Award 2016

De European Museum Academy vraagt aandacht voor de Micheletti Award edition 2016 die plaats zal vinden op het Griekse eiland Lesbos in The Museum of Industrial Olive-Oil Production of Lesvos.
Musea die in aanmerking willen komen voor de Micheletti Award moeten zich aanmelden voor 15 september 2015.
Verzetsmuseum Amsterdam was in 2015 een van de genomineerden.

Lees verder >

Verzetsmuseum Amsterdam groeit hard

Verzetsmuseum Amsterdam heeft halverwege het jaar al meer dan 50.000 bezoekers ontvangen. De bezoekcijfers liggen daarmee weer 15% hoger dan in 2014. Sinds de opening van het Verzetsmuseum in november 1985 bezochten inmiddels meer dan een miljoen mensen het museum.

Lees verder >

Beste kindermuseum van Nederland

    • reactiebriefjes vmj 13

Verzetsmuseum Junior is door kinderen  uitgeroepen tot het beste museum van Nederland. Dat maakte de Nederlandse Museumvereniging op 27 mei bekend tijdens de prijsuitreiking van het Kidsproof Museum 2015. Ruim 2800 museumbezoekers tussen de 6-12 jaar gaven een rapportcijfer aan de 419 musea die zij bezochten. Met een gemiddeld cijfer van 8,88 scoorde Verzetsmuseum Junior – onderdeel van Verzetsmuseum Amsterdam – het hoogst.

Lees verder >

Radio Oranje helemaal online

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid publiceert in de aanloop naar 4 en 5 mei een bijzonder deel van zijn Tweede Wereldoorlog-collectie. Het Radio Oranje-archief, bijna 200 uitzendingen, is voor het eerst in zijn geheel online te beluisteren en nieuwe High Definition-scans van 56 films beleven hun primeur op de collectiewebsite, in.beeldengeluid.nl.

Lees verder >

Koning opent Geen nummers maar Namen

    • poster gnmn 250

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 22 april 2015 de tentoonstelling ‘Geen nummers maar Namen’ in het Verzetsmuseum Amsterdam. De tentoonstelling belicht Nederlandse politieke gevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in concentratiekamp Dachau

Lees verder >

Tentoonstelling over de Hongerwinter maakt veel los

    • naar de boeren 600

Ruim 200 persoonlijke verhalen verzameld

‘Mot dat kind naar Friesland, dat haalt ze nooit’ - Mevrouw Mes-Smaal, Rotterdam

Bij de tentoonstelling Naar de boeren! Kinderevacuaties in de Hongerwinter lanceerde Verzetsmuseum Amsterdam eind september 2014 een websiteonderdeel waar bezoekers hun verhalen over de kinderevacuaties kunnen achterlaten. Vier maanden later zijn er ruim 200 persoonlijke verhalen verzameld.

Lees verder >