Wat nou invasie?

De oorlog verloopt steeds slechter voor Duitsland. Toch wil de Duitse bezetter de Nederlanders ervan overtuigen dat een invasie van de geallieerden nooit zal komen. Zo proberen ze de hoop op de bevrijding tegen te gaan.

Propaganda-poster van de Duitsers: Van je vrienden moet je het hebben! Nijmegen Enschede, Arnhem. De poster verscheen drie dagen na het vergissingsbombardement!Bombardementen
De invasie laat lang op zich wachten, maar de Duitse steden worden zwaar gebombardeerd. Er vallen per ongeluk ook bommen op Nederlandse steden die dichtbij Duitsland liggen. In de Duitse propaganda wordt dat uitgebuit: Van je vrienden moet je het hebben!

Hot item
Veel Nederlanders proberen de moed erin te houden. 'De Invasie' is een hot item in veel gesprekken. Men luistert naar nieuws over de beloofde invasie op Radio Oranje en de BBC. Het wachten duurt wel lang.

Uit een plakboek. Te zien in het Verzetsmuseum. Duinkerken is de plaats in België waar in mei 1940 de Duitsers wonnen.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)