Wat nou invasie?

De oorlog verloopt steeds slechter voor Duitsland. Toch wil de Duitse bezetter de Nederlanders ervan overtuigen dat een invasie van de geallieerden nooit zal komen. Zo proberen ze de hoop op de bevrijding tegen te gaan.

Propaganda-poster van de Duitsers: Van je vrienden moet je het hebben! Nijmegen Enschede, Arnhem. De poster verscheen drie dagen na het vergissingsbombardement!Bombardementen
De invasie laat lang op zich wachten, maar de Duitse steden worden zwaar gebombardeerd. Er vallen per ongeluk ook bommen op Nederlandse steden die dichtbij Duitsland liggen. In de Duitse propaganda wordt dat uitgebuit: Van je vrienden moet je het hebben!

Hot item
Veel Nederlanders proberen de moed erin te houden. 'De Invasie' is een hot item in veel gesprekken. Men luistert naar nieuws over de beloofde invasie op Radio Oranje en de BBC. Het wachten duurt wel lang.

Uit een plakboek. Te zien in het Verzetsmuseum. Duinkerken is de plaats in België waar in mei 1940 de Duitsers wonnen.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam