Tulpenbol en suikerbiet

Tulpenbollen lijken misschien wel wat op uien maar zijn helemaal niet lekker.


In het Verzetsmuseum is een keukentje uit de hongerwinter nagemaakt. Daarin zie je bijvoorbeeld een noodkacheltje, tulpenbollen, een suikerbietenrasp en recepten.

Tulpenbol
Tulpenbollen lijken misschien wel wat op uien maar zijn helemaal niet lekker. Ze zijn wel voedzaam. En als je heel erg honger hebt is dat het belangrijkste. 


 

klik op dit plaatje voor de recepten.
ReceptenUit de collectie van het Verzetsmuseum. Als je zelf iets met tulpenbollen wilt maken let er dan op dat het onbespoten bollen zijn (dus zonder bestrijdingsmiddelen). Eet smakelijk!


Suikerbiet
Onder normale omstandigheden zijn suikerbieten veevoer of het wordt gebruikt om suiker van te maken. Tijdens de hongerwinter worden ze door mensen gegeten. Suikerbieten zijn nog wel te eten omdat ze zoetig zijn. Er worden allerlei recepten voor bedacht.

Omdat suikerbieten vaak keihard zijn worden speciale raspen gemaakt.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor