Dapp're soldaten!

Een fout gedicht.

Duitse soldaten trekken via de Berlagebrug Amsterdam binnen.


 

 


Er waren ook Nederlanders heel blij met de Duitse inval.


Intocht

Dapp're soldaten, weest gegroet!
Bronzen kerels, die hun bloed
En het jonge sterke leven
Voor hun land en Führer geven.

Führer: Machtig ideaal!
Onder 't koude pantserstaal
Doet het warm de harten slaan,
Doet hen fier ten strijde gaan.

Zóó: vol moed, vol jeugd en kracht
Kwamen zij die lente nacht.
Sterk en talloos waren zij
- Dichte drommen - rij aan rij.

Levend ijzer en metaal.
Vliegtuig, tank en pantserstaal,
De symbolen van een tijd
Vol geweld en kracht en strijd.

Ramm'lend, ratelend geronk,
Dat door stad en straten klonk.
Bronzen kerels van duitsch bloed,
Dapp're strijders weest gegroet.

Gedicht: Nol Dwars.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor