Saai en creatief

Onderduikers hebben vaak heel lang niets te doen. Om de verveling tegen te gaan maken ze spullen. Soms worden deze dingen ook verkocht.


Kaartspel gemaakt in onderduik.Liever niet niets doen
Onderduikers moesten soms heel lang binnen blijven, soms in kleine ruimtes. Meestal betekende dat de hele dag niets doen. Om de tijd door te komen en de verveling tegen te gaan hebben onderduikers dingen gemaakt. Soms wordt het ook verkocht.
 

Verzet
Vaak zijn het voorwerpen die verzet uitdrukken, zoals de margrietspeldjes ter ere van de geboorte van prinses Margriet in Canada.


Onderduikers snijden uit hout schaakstukken. Kijk goed ... de zwarte stukken hebben een Duitse helm!Vitrine
Onder aan de pagina zie je een vitrine in Verzetsmuseum met linksboven margrietspeldjes. Op de lampenkap in het midden staan de letters OZO: Oranje Zal Overwinnen! Andere voorbeelden: een handgesneden houten schaakspel, kaarten, lampenkappen, speelgoed, of verfijnd borduurwerk.
Tijd genoeg, materiaal te weinig
Tijd hebben ze meestal genoeg, maar er zijn vaak weinig spullen. Dan moest je creatief zijn. Zo is het houten vliegtuig van onderduikkind Joop Levy gemaakt van een houten wc-bril.


Vliegtuig en zo
Zoek het vliegtuig en andere creatief speelgoed op die in de onderduik zijn gemaakt.
Ga naar de Digi-expo Geen Kinderspel.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor