Vragen

Vragen over onderduikhulp.

1. Wie?
a. Noem minsten drie groepen die moeten onderduiken.
b. Geef bij elke groep aan waarom die mensen moeten onderduiken.

2. Toename
a. Waarom komen er na de april/meistakingen veel meer onderduikers?
b. Wat is de LO en wat doet die organisatie?

3. LKP
a. Wat is de LKP?
b. Waarom is de aanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam gepleegd?
c. Welk soort verzetswerk zou je het liefste doen, bij de LO of de LKP? Leg uit.

4. En nu dan?
Stel je voor dat Nederland niet langer democratisch is maar dat één groep de macht heeft en ... jij wordt gezocht. Ze willen je pakken omdat je het niet eens bent met de situatie!
a. Beschrijf drie plaatsen/plekken waar je je (veilig?) kunt verstoppen.
b. Welke hulp heb je nodig (wat moeten mensen voor je doen) zodat je langere tijd ondergedoken kunt leven?
c. Als andere mensen zich moeten verstoppen en ze vragen jou om hulp. .. wat zou je doen? En waarom?

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor