Fout werk

Arend Meijer is overtuigd NSB'er en zit bij de Landwacht. Hij maakt een poster voor de Luchtbeschermingsdienst.

Opdracht voor een poster
De Duitse propaganda zorgt voor werk. Arend Meijer heeft een klein reclamebedrijf in Den Haag. In 1942 krijgt hij de opdracht een poster te maken voor de luchtbeschermingsdienst.

Dertig medewerkers!
Men vindt de poster zo mooi dat Arend Meijer meer werk krijgt. Zijn bedrijfje groeit van vier naar dertig medewerkers.

Overtuigd NSB'er
Meijer is een overtuigd NSB'er. Als vrijwilliger zit hij bij de landwacht, de hulppolitie van de NSB die werkt voor de Duitsers. Meijer wordt na de oorlog voor hulp aan de vijand veroordeeld tot vier jaar gevangenis.

Decor in het Verzetsmuseum. In het midden zie je een reclamezuil met propagandaposters.

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor