Fout werk

Arend Meijer is overtuigd NSB'er en zit bij de Landwacht. Hij maakt een poster voor de Luchtbeschermingsdienst.

Opdracht voor een poster
De Duitse propaganda zorgt voor werk. Arend Meijer heeft een klein reclamebedrijf in Den Haag. In 1942 krijgt hij de opdracht een poster te maken voor de luchtbeschermingsdienst.

Dertig medewerkers!
Men vindt de poster zo mooi dat Arend Meijer meer werk krijgt. Zijn bedrijfje groeit van vier naar dertig medewerkers.

Overtuigd NSB'er
Meijer is een overtuigd NSB'er. Als vrijwilliger zit hij bij de landwacht, de hulppolitie van de NSB die werkt voor de Duitsers. Meijer wordt na de oorlog voor hulp aan de vijand veroordeeld tot vier jaar gevangenis.

Decor in het Verzetsmuseum. In het midden zie je een reclamezuil met propagandaposters.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor