Fout werk

Arend Meijer is overtuigd NSB'er en zit bij de Landwacht. Hij maakt een poster voor de Luchtbeschermingsdienst.

Opdracht voor een poster
De Duitse propaganda zorgt voor werk. Arend Meijer heeft een klein reclamebedrijf in Den Haag. In 1942 krijgt hij de opdracht een poster te maken voor de luchtbeschermingsdienst.

Dertig medewerkers!
Men vindt de poster zo mooi dat Arend Meijer meer werk krijgt. Zijn bedrijfje groeit van vier naar dertig medewerkers.

Overtuigd NSB'er
Meijer is een overtuigd NSB'er. Als vrijwilliger zit hij bij de landwacht, de hulppolitie van de NSB die werkt voor de Duitsers. Meijer wordt na de oorlog voor hulp aan de vijand veroordeeld tot vier jaar gevangenis.

Decor in het Verzetsmuseum. In het midden zie je een reclamezuil met propagandaposters.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor