Bioscoop: een uitje?

Het verzet zegt: ga niet naar de bioscoop, want daar zie je alleen maar Duitse propaganda! Toch neemt het bioscoopbezoek toe.

Flyer.Propaganda
Het verzet zegt tegen het publiek: ga niet naar de bioscoop of het theater! Want daar zie je alleen maar Duitse propaganda. In de bioscoopjournaals, maar ook in de hoofdfilm zelf. Dat is nazi-propaganda, verpakt in een lekker spannend verhaaltje.

Maar toch neemt het bezoek toe. De mensen willen in de moeilijke tijden graag een beetje afleiding en vermaak.
De propaganda nemen ze maar voor lief. En soms fluiten ze die filmpjes uit. In het donker kan je toch niet betrapt worden...

'De slappe onnadenkende massa demonstreert dagelijks haar karakterloze houding door de bestorming der bioscopen, die als prima propagandaplaatsen door den vijand worden uitgebuit.'
 

Trouw, 15 oktober 1943

In het Verzetsmuseum Amsterdam is een bioscoop uit de oorlogstijd nagebouwd. Kom kijken naar de propagandafilms van toen. Hoe gevaarlijk vind jij ze? Had jij ze ook geboycot?

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor