Ik was erbij

Krijn Dolman, de maker van een verzetsposter, vertelt.

Links: het linoleum waar de poster in is gesneden. Rechts: door met inkt het linoleum in te rollen kon een poster worden 'gedrukt'.'1April'
'In 1941 hing de hele stad vol affiches posters en spandoeken met 'V = Duitsland wint op alle fronten'. Iedere dag werd over de radio verkondigd dat het Duitse leger grote succes boekte en dat Moskou de hoofdstad van Rusland wel snel zou vallen.
Maar Duitsland verloor en die leus kreeg zo iets ironisch. We vonden het tijd om te laten merken dat we de aanwezigheid van de moffen niet waardeerden.'

Klik en bekijk de poster. Krijn Dolman, is met Joop Leijen de maker van een verzetsposter.

­­Oranje Zal Overwinnen op een poster met 'V = Duitsland wint op alle fronten' gekalkt , je ziet dat ook nog deel van de poster is weggescheurd.Een peperbus waar verzetsmensen de poster tegen de Duitsers hebben opgeplakt.
Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor