Ik was erbij

Krijn Dolman, de maker van een verzetsposter, vertelt.

Links: het linoleum waar de poster in is gesneden. Rechts: door met inkt het linoleum in te rollen kon een poster worden 'gedrukt'.'1April'
'In 1941 hing de hele stad vol affiches posters en spandoeken met 'V = Duitsland wint op alle fronten'. Iedere dag werd over de radio verkondigd dat het Duitse leger grote succes boekte en dat Moskou de hoofdstad van Rusland wel snel zou vallen.
Maar Duitsland verloor en die leus kreeg zo iets ironisch. We vonden het tijd om te laten merken dat we de aanwezigheid van de moffen niet waardeerden.'

Klik en bekijk de poster. Krijn Dolman, is met Joop Leijen de maker van een verzetsposter.

­­Oranje Zal Overwinnen op een poster met 'V = Duitsland wint op alle fronten' gekalkt , je ziet dat ook nog deel van de poster is weggescheurd.Een peperbus waar verzetsmensen de poster tegen de Duitsers hebben opgeplakt.
Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam
Tripadvisor