Zwarten

Ze zijn zwart, ze beschieten ons en vernielen Nederland!

Let op: het woord bevrijders staat tussen aanhalingstekens. De schrijver van het artikel maakt daarmee duidelijk dat ze zichzelf wel bevrijders noemen maar het volgens hem helemaal niet zijn. De geallieerden deugen niet
Dit krantenartikel is bedoelt om de Nederlanders te beinvloeden: ze moeten een hekel krijgen aan de geallieerden. Die geallieerden - die tegen Hitler en zijn legers vechten - zeggen dat ze ons willen bevrijden maar de geallieerde piloten deugen niet.

In het artikel dat bij deze foto hoort staat ondermeer:
'Deze vliegende negers die in Amerika in aparte coupés moeten reizen, (...) nemen thans deel aan de verwoesting van het Europeesche continent, het dooden van de burgerbevolking, het beschieten van treinen, trammetjes en binnenschipperij, benevens het tot puin maken van kerken en musea, óók in Nederland' .

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor