Ingewikkeld

Het systeem van bonnen wordt steeds ingewikkelder. En wat je voor de bonnen krijgt wordt steeds minder.

In de krant staat welke bonnen geldig zijn en hoeveel je ervoor kunt kopen.Distributiestamkaart
Iedere Nederlander krijgt een distributiestamkaart. Dit is een persoonlijke kaart waarmee je jouw voorraad bonnen ophaalt. Er zijn allerlei verschillende bonnen voor verschillende producten. De bonnen heb je nodig om die producten te kunnen kopen in de winkels.

In de kranten en op affiches kun je zien welke bonnen wanneer geldig zijn. Je moet dat heel nauwkeurig bijhouden om niets mis te lopen! En natuurlijk de bonnen zorgvuldig bewaren ...

Miljoenen bonnen per week
Winkeliers moeten de ingeleverde bonnen allemaal netjes inleveren. Pas dan krijgen ze weer recht op nieuwe voorraad. Elke week gaan er in Nederland miljoenen bonnen rond.

Het systeem wordt steeds ingewikkelder, en wat je ervoor krijgt wordt steeds minder. Maar tot de winter van 1944-1945 (de Hongerwinter) werkt het wel. De distributie zorgt ervoor dat de mensen niet ondervoed raken, of in de kou komen te zitten.

Opbergmapje voor bonnen. Alle bonnen bewaren en niet vergeten wanneer welke bon geldig is. Een lastig klusje!In het Verzetsmuseum kun je dit opbergdoosje zien. Het is gemaakt van aan elkaar geplakte lucifersdoosjes. In elk doosje zit een ander soort bon.


Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor