De verhalenman/Karel Baracs

Zo 4 mei, 15.00 uur: Waarom lijn acht niet meer rijdt

Ontroerende voorstelling over het redden van joodse kinderen in bezettingstijd.

Centraal staat het verhaal van de persoon Hester van Lennep (1916 - 2000) een jonge Amsterdamse vrouw, die zich het lot aantrok van de vervolgde joodse kinderen. Tussen het voorjaar en de herfst van 1943 begaf Hester zich regelmatig in buurten waar de Duitse bezetter bezig was met het uit hun huizen halen en wegvoerde van joodse burgers. Samen met haar vriendin Pauline van Waasdijk hoopte Hester nog iets voor deze mensen te kunnen doen. De angst en verwarring die heerste deed sommige joodse ouders besluiten hun jonge kinderen toe te vertrouwen aan deze – voor hen geheel onbekende – redders in nood. Door het kind mee te geven aan Hester en Pauline, hoopten de ouders dat hun kind de vervolging zou overleven. Tussen 1943 en 1944 wisten de vriendinnen ruim 80 joodse kinderen in veiligheid te brengen via hun eigen huis. Over hun ervaringen, moed en keuzes gaat de voorstelling.

Geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 11 jaar.
Entree: 7,50 p/p inclusief entree tot het museum. Reserveren gewenst: tel 020 620 25 35 of e-mail info@verzetsmuseum.org. Kaarten afhalen uiterlijk een half uur voor aanvang.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor