Geannuleerd - Lezing Henk Hovinga over Eindstation Pakanbaroe. De dodenspoorweg.

Di 19 februari, 15.30 uur. DE LEZING VAN HENK HOVINGA GAAT NIET DOOR.

Lezing Henk Hovinga
In het kader van de tentoonstelling 'Sporen van oorlog' spreekt journalist en Indonesiëspecialist Henk Hovinga over het vergeten drama van de Pakanbaroe-spoorweg op Sumatra, aangelegd door krijgsgevangenen onder de Japanse bezetting. Loe de Jong meldde ooit naar aanleiding van Hovinga’s publicaties over deze dodenspoorweg door het oerwoud: 'Waardevolle beschrijving. Met veel relazen van overlevenden. Goed geschreven boek. Ik heb daar geen woord aan toe te voegen.'

Entree (incl. museumentree): 7,50 euro p/p; 5,00 euro voor vrienden/houders kortingskaarten.

Reserveren is aanbevolen, tel 020 - 620 25 35 of

Kaarten dienen een half uur voor aanvang van de desbetreffende activiteit te zijn opgehaald.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor