Museumn8

1 november: 19.00 - 02.00 uur
Do the right thing: Ontdek hoe opwindend actievoeren kan zijn! Amnesty International en het Verzetsmuseum bieden je muziek, gadgets, acts en actie tijdens de museumnacht.

U heeft een passe-partout nodig voor de n8. Er zijn geen passe-partouts verkrijgbaar bij de deelnemende musea! Zie: informatie kaartverkoop.

Simon Vinkenoog
In het kader van de tentoonstelling Protesteer!biedt het museum i.s.m. Amnesty International onder aanvoering van jaren `60–icoon Simon Vinkenoog een nacht vol hedendaagse protestdichters en muziek. Do the right thing: Ontdek hoe opwindend actievoeren kan zijn! Amnesty International en het Verzetsmuseum bieden je muziek, gadgets, acts en actie. Stel zelf een doel en laat weten waartegen jij protesteert!

19.00-02.00
Rondleidingen door de permanente en wisseltentoonstellingen

Pak me & Plak me
Een tattoo voor één nacht, plak ze bij de speciale Amnesty-stel-een daad-zuil.
Doe mee met de signatureact: sms en zie wat er met je stem gebeurt.

Bloot bij het Lieverdje
Laat je op een foto vereeuwigen als flowerpowerheldin.

Appa
21.00 / 22.15 / 23.30
Appa
De Marokkaanse rapper wiens pen ‘machtiger is dan het zwaard’ gebruikt zijn muziek om een politiek statement te maken vanuit zijn generatie.
Interview met Appa door de Blikopeners op YouYube.
21.30 / 23.00
Lange Frans en Baas B
Lange Frans en Baas B stellen al rappend hun eigen kamervragen.00.00-02.00
DJ Sotu the Traveller
Jazzy en soulfull hiphop, maar ook reggae en uptempo broken-beat om de nacht mee weg te dansen.
"Het perfecte einde van de museumnacht zou voor mij in het Verzetsmuseum zijn. Nog even dansen op de fijne tunes van de eigenzinnige en eigentijdse producer/DJ Sotu de Traveler". Zie: de n8 van Giovanca

Zie YouTube: Let em Know Ft. Hicoup.

19.00-02.00
Hapjes en drankjes in museumcafé Plancius.

Voor informatie over kaartverkoop en de programma's van de overige deelnemers aan de Amsterdamse museumn8, zie www.n8.nl.
En zie ook n8.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor