Verleden van Nederland: introductie door Hans Blom bij voorpremière aflevering 7 van deze documentaireserie

Zondag 23 november, aanvang 11.00 uur.
Korte lezing met nadruk op Amsterdam in de oorlogsjaren, ter gelegenheid an de voorpremière in het museum van Verleden van Nederland, deel 7: ZUILENLAND IN OORLOG (1918-1949).

Verleden van Nederland is een achtdelige documentaireserie van Ireen van Ditshuyzen over de geschiedenis van ons land. Aflevering 7 verhaalt over de jaren 1918-1949 en beleeft  in het Verzetsmuseum zijn voorpremière op zo 23 november. Professor Hans Blom, oud-directeur van het NIOD, verzorgt die ochtend een korte lezing waarbij de nadruk op Amsterdam in 1940-1945 zal liggen. Voor meer informatie zie www.verledenvannederland.nl

Praktische informatie
Locatie: Verzetsmuseum Amsterdam
Aanvang: 11.00 uur
Entree: gratis.
Reserveren gewenst: 020 620 25 35 of

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor