Verleden van Nederland: introductie door Hans Blom bij voorpremière aflevering 7 van deze documentaireserie

Zondag 23 november, aanvang 11.00 uur.
Korte lezing met nadruk op Amsterdam in de oorlogsjaren, ter gelegenheid an de voorpremière in het museum van Verleden van Nederland, deel 7: ZUILENLAND IN OORLOG (1918-1949).

Verleden van Nederland is een achtdelige documentaireserie van Ireen van Ditshuyzen over de geschiedenis van ons land. Aflevering 7 verhaalt over de jaren 1918-1949 en beleeft  in het Verzetsmuseum zijn voorpremière op zo 23 november. Professor Hans Blom, oud-directeur van het NIOD, verzorgt die ochtend een korte lezing waarbij de nadruk op Amsterdam in 1940-1945 zal liggen. Voor meer informatie zie www.verledenvannederland.nl

Praktische informatie
Locatie: Verzetsmuseum Amsterdam
Aanvang: 11.00 uur
Entree: gratis.
Reserveren gewenst: 020 620 25 35 of

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor