• jan in junior 2 lr

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet.Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • logo theater na de dam
  • logo theater na de dam200 230 original
 • Previous
 • Next

Oorlog in Oost: Verzet


Op zondag 27 januari 2019 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam.

Na afloop spelen jonge toneelspelers uit Amsterdam de voorstelling 'Oorlog in Oost: VERZET' in het Verzetsmuseum. Onder leiding van Jelle Zijlstra maakten zij deze voorstelling over verzet in tijden van oorlog, en in het nu.

lees meer
  • soldaat met fotocamera 200 230

Rondleiding Nach Holland

Op zaterdag 9 februari om 11:00 uur geeft kenner en verzamelaar Gerard Groeneveld een rondleiding door de tentoonstelling Nach Holland. De meidagen van 1940 door Duitse ogen. Maximaal 15 deelnemers. Deze rondleiding is uitverkocht.

lees meer
  • jan in junior 2 lr

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • poster nikki 250

Echte spullen uit de oorlog

Op vrijdag 15 maart is er vanwege de landelijke onderwijsstaking een extra activiteit voor kinderen. Van 11.00 tot 13.00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur is een medewerker van het museum aanwezig met een koffer spannende spullen uit de Tweede Wereldoorlog, die kinderen mogen aanraken.

lees meer
  • soldaat met fotocamera 200 230

Rondleiding Nach Holland

Op zaterdag 13 april om 12:00 uur geeft kenner en verzamelaar Gerard Groeneveld een rondleiding door de tentoonstelling Nach Holland. De meidagen van 1940 door Duitse ogen. Maximaal 15 deelnemers.
Deze rondleiding komt door omstandigheden helaas te vervallen.

lees meer
  • jan in junior 2 lr
  • ansicht jan web 3
 • Previous
 • Next

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • ricciotti s eeuwige radiotoer vierkant 200

Ricciotti's Eeuwige Radiotoer in het Verzetsmuseum

Op 4 mei speelt het Riciotti ensemble in het Verzetsmuseum. Tijdens dit speciale optreden zal er stilstaan worden bij de belangrijke rol die de radio speelde voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, en wordt er een repertoire gespeeld dat te maken heeft met deze periode.

lees meer
  • plancius met vlag halfstok 300px

Avondopenstelling 4 mei

Ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking is het Verzetsmuseum traditiegetrouw gratis toegankelijk van 19:30-21:30 uur

lees meer
  • 600 verzetsmuseum junior op wielen

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Ga je op 5 mei naar Bevrijdingsfestival Amsterdam? Vergeet dan niet om langs te komen bij onze bijzondere tentoonstelling, Verzetsmuseum Junior op wielen!

lees meer
  • logo vrijheidsmaaltijd 2019

Vrijheidsmaaltijd 2019

Op 5 mei organiseren wij weer een Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar staan onze plannen om het museum volledig toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking centraal.

lees meer
  • soldaat met fotocamera 200 230

Rondleiding Nach Holland

Op zaterdag 11 mei om 12:00 uur geeft kenner en verzamelaar Gerard Groeneveld een rondleiding door de tentoonstelling Nach Holland. De meidagen van 1940 door Duitse ogen. Maximaal 15 deelnemers.

lees meer
  • omslagen biografien

Helden & Schurken 2019

Jaarlijks vindt in Verzetsmuseum Amsterdam de vijfdelige lezingenserie 'Helden & Schurken' plaats. Elke maand een lezing, met een eigen thema, dat altijd te maken heeft met de bezetting. In 2019 staat elke lezing een recent verschenen historische biografie centraal.

lees meer
  • El Pintor

Opening De wondere wereld van El Pintor

Zondag 2 juni openen we onze nieuwe tentoonstelling 'De wondere wereld van El Pintor'. Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar gratis naar binnen, samen met hun (groot)ouders, buurvrouw of favoriete tante.

lees meer
  • corres dimitri tokmetzis portrait cropped lightblue 01

Dimitri Tokmetzis over online radicalisering

Op donderdag 27 juni vertelt Dimitri Tokmetzis over zijn onderzoek naar online radicalisering en hoe social media deze ontwikkeling versterken. Hij schreef daar eerder over voor De Correspondent.

lees meer
  • elpintor juni2019 440a8671 lr

Kom tekenen in het museum

Zondagmiddag 30 juni kunnen kinderen zich uitleven op papier. Onder leiding van tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling tekenen ze hun eigen wondere wereld of die van El Pintor.

lees meer
  • Baas boven baas

Baas boven baas

Op woensdag 24 juli om 15:00 uur speelt het poppentheater van Max Verstappen de voorstelling 'Baas boven baas', voor kinderen vanaf 5 jaar. Gratis voor bezoekers van het museum.

lees meer

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor