Bevrijdingsfestival Amsterdam

    • verzetsmuseum junior op wielen expoblok 930

Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Junior op wielen staat 5 mei op Bevrijdingsfestival Amsterdam. 

Wat is er op 5 mei?
Op 5 mei is het bevrijdingsdag, op deze dag vieren we in Nederland dat we in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol oorlog en onderdrukking.

Wat is er te doen?
Verzetsmuseum Junior op wielen is een mobiele kindertentoonstelling met waargebeurde verhalen van vier kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Stap in het jaar 1940 en beleef de oorlog door de ogen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met de ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Bekijk boeiende animaties en ga op zoek naar voorwerpen, foto's en documenten in deze tot museum omgebouwde trailer. Ontdek wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praat met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Kom langs!
Verzetsmuseum Junior op wielen is officieel een kindertentoonstelling, maar is boeiend voor jong en oud. Ga je naar Bevrijdingsfestival Amsterdam? Vergeet dan dus niet om even bij deze bijzondere tentoonstelling langs te komen!

Gratis toegang.

< naar overzicht