Het verdriet van Vlaanderen

Koop nu kaarten

De Belgische tweelingbroers Hein en Toon Van den Brempt doorbreken in een toneelstuk het stilzwijgen over hun vader, lid van de SS, en hun moeder, secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Kristien Hemmerechts schreef er een boek over, 'Het verdriet van Vlaanderen', dat de basis is voor een voorstelling dat op maandag 11 november om 20:00 uur wordt opgevoerd.

Boekomslag Het verdriet van VlaanderenVlaanderen en Nederland kennen een lange traditie van zwijgen over de schandelijke collaboratie met de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tweelingbroers Hein en Toon Van den Brempt doorbreken die stilte. Hun getuigenis vormt een indrukwekkende bijdrage aan de succesvolle Canvasreeks Kinderen van de collaboratie. In het besef dat er meer te ontdekken en te vertellen viel, gingen ze samen met Kristien Hemmerechts op zoek naar de waarheid achter de taboes, de leugens en de mythes.

Hein en Toon vertolken, samen met Kristien Hemmerechts, de rollen in deze voorstelling. 

Dit evenement wordt in samenwerking met Singel Uitgeverijen georganiseerd. 

Over de auteur
Het rijke oeuvre van Kristien Hemmerechts (1955) bestaat uit romans, verhalenbundels en autobiografi sche essays. Ze werd veelvuldig bekroond, onder meer met de Frans Kellendonk-prijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het succes van uiteenlopende boeken als Taal zonder mij (1997), Gitte (2011), De vrouw die de honden eten gaf (2014), Alles verandert (2015) en Er gebeurde dit, er gebeurde dat (2016) is exemplarisch voor de reikwijdte en het belang van haar werk.

Koop nu kaarten

< naar overzicht