Oorlog in Oost: Verzet

Afbeelding Theater naar de dam
Op zondag 27 januari 2019 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam.


Na afloop spelen jonge toneelspelers uit Amsterdam de voorstelling Oorlog in Oost: VERZET in het Verzetsmuseum. Onder leiding van Jelle Zijlstra maakten zij deze voorstelling over verzet in tijden van oorlog, en in het nu.

Programma 27 januari
11.30 uur Herdenking bij het Spiegelmonument “Nooit meer Auschwitz”.
12.15 uur Einde plechtigheid
13:00 uur Aanvang voorstelling Oorlog in Oost: VERZET – Verzetsmuseum,
Verzamelen vanaf 12.45 uur op de hoek van de Henri Polaklaan en de Plantage Parklaan.

U kunt de toneelvoorstelling GRATIS bijwonen. Wel graag

Gesprekken met ouderen
Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jelle Zijlstra en Nilay Ceber in de geschiedenis van Amsterdam-Oost ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Oorlog in Oost: VERZET.

Verzet: toen en nu
In Oorlog in Oost: VERZET stelt een groep jonge toneelspelers vragen over verzet in tijden van oorlog, en in het nu. Wanneer kom je in verzet? Vraagt onze huidige tijd om verzet? En… wat als de Joodse Amsterdammers die tijdens de oorlog zijn weggevoerd en vermoord weer een stem zouden krijgen. Wat zouden ze ons dan toeroepen vanuit de hopen as waarin zij zijn verdwenen?

Regie Jelle Zijlstra
Regie-assistentie Nilay Ceber
Spel een groep jonge toneelspelers uit Amsterdam In samenwerking met jongerentheatergezelschap DEGASTEN.
Productie Theater Oostblok
Met dank aan Theater Oostblok & Hotel Arena. Vertellers uit Amsterdam.

< naar overzicht