Activiteiten

  • ert1438 200x200 lr

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • kledingruil 200x200

Ruil op de bon

Wil je van je kerstjurk af? Of zoek je nog wat warms voor de winter? Dan is onze Ruil op de bon wintereditie precies wat je zoekt. Spaar het milieu en bespaar na de dure decembermaand: kóóp geen nieuwe kleding, maar ruil en help jezelf de winter door met ‘nieuwe’ warme outfitjes!

lees meer
  • ert1438 200x200 lr

Kom naar Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • schoenen maddy 171750 200 200

Lezing Mode op de bon

Wie er tijdens de bezetting modieus uit wilde zien, moest creatief zijn want al in de zomer van 1940 ging textiel op de bon. Kostuum- en kunsthistorica Birthe Weijkamp vertelt in haar lezing over de mode in de jaren 40 en hoe men omging met het gebrek aan textiel.

lees meer
  • vma 11987 044 lowres

Helden & Schurken 2020

Jaarlijkse serie bijeenkomsten georganiseerd door Verzetsmuseum Amsterdam, Historisch Nieuwsblad, NIOD en VPRO. In 2020 is, in het kader van 75 jaar bevrijding, het thema 'Bevrijd, en toen...', over de rechteloze periode vlak na de oorlog. De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdag 15 januari, 19 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei en beginnen om 15:30 uur.

lees meer
  • chiara spruit 200 x 200

Geef je garderobe een tweede kans met stylecoach Chiara Spruit

Last van voorjaarsopruimwoede? Gooi niet alles meteen weg, maar geef je garderobe een tweede kans in onze hergebruikworkshop met Chiara Spruit. Zij leert je met andere ogen naar je kleding te kijken en nieuwe combinaties te maken. Zoals ze dat in de Tweede Wereldoorlog ook moesten, vanwege de kledingschaarste.

lees meer

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor