Activiteiten

  • ert1438 200x200 lr

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • kledingruil 200x200

Ruil op de bon

Wil je van je kerstjurk af? Of zoek je nog wat warms voor de winter? Dan is onze Ruil op de bon wintereditie precies wat je zoekt. Spaar het milieu en bespaar na de dure decembermaand: kóóp geen nieuwe kleding, maar ruil en help jezelf de winter door met ‘nieuwe’ warme outfitjes!

lees meer
  • ert1438 200x200 lr

Kom naar Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
  • schoenen maddy 171750 200 200

Lezing Mode op de bon

Wie er tijdens de bezetting modieus uit wilde zien, moest creatief zijn want al in de zomer van 1940 ging textiel op de bon. Kostuum- en kunsthistorica Birthe Weijkamp vertelt in haar lezing over de mode in de jaren 40 en hoe men omging met het gebrek aan textiel.

lees meer
  • chiara spruit 200 x 200

Geef je garderobe een tweede kans met stylecoach Chiara Spruit

Op zaterdag 27 juni a.s. organiseert het Verzetsmuseum in samenwerking met stylecoach Chiara Spruit (@Indiaa injekast) een hergebruikworkshop. Tijdens deze interactieve lezing gaan bezoekers op zoek naar hun persoonlijke stijl. Chiara leert je hoe je met je oude kleding nieuwe combinaties kan maken. Iets dat ook tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde vanwege kledinggebrek.

lees meer

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor