Boekpresentatie 'Op verzoek van Hare Majesteit'

Op zondag 15 maart 2020 presenteert Boom Uitgevers Amsterdam in samenwerking met de Wiardi Beckman Stichting, het Nederlands Dachau Comité, het Verzetsmuseum en de auteurs Becker & Becker een boek over de oorlogsgeschiedenis van politicus en verzetsman Boekomslag van Op verzoek van Hare Majesteit. De oorlog van Wiardi Beckman geschreven door Tamara Becker en Frans Becker. Uitgeverij Boom.Herman Bernard ‘Stuuf’ Wiardi Beckman. Door koningin Wilhelmina en minister-president Gerbrandy werd hij in 1941 naar Londen ontboden. Hij zou met een boot van het strand in Scheveningen worden gehaald. Erik Hazelhoff Roelfzema, Peter Tazelaar en Chris Krediet waren verantwoordelijk voor deze operatie vanuit Engeland. Zij werden aan Nederlandse zijde geholpen door Gerard Dogger en zijn verzetsnetwerk. Door verraad liep het fout. Beckman werd gearresteerd. Na een barre tocht door gevangenissen en kampen, overleed hij in Dachau.

Precies 75 jaar na zijn overlijden vindt de presentatie plaats van Op verzoek van Hare Majesteit. De oorlog van Wiardi Beckman.

Programma
Om 16:00 uur begint de presentatie met een voordracht door Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 & 5 mei. Vervolgens presenteren de auteurs Tamara Becker en Frans Becker het boek. Als laatste komt Tjalling Halbertsma, kleinzoon van Wiardi Beckman, aan het woord. De middag wordt gepresenteerd door gepresenteerd door journalist en presentator Erik Dijkstra. Na afloop is het boek te koop en is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje.  

Gratis
De presentatie is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar .

naar overzicht