Doorstop- en maasworkshop met Club Geluk

Workshop van Marieke Voorsluijs

Marieke Voorsluijs Heb je ergens nog een oude saaie trui liggen? Gooi ‘m niet weg maar neem het mee naar de exclusieve breiworkshop op zondag 2 februari, gegeven door kunstenaar Marieke Voorsluijs (oprichter van Club Geluk). Marieke leert je verschillende technieken als doorstoppen en mazen, waarmee jij  jouw oude wollen trui omtovert tot een verfraaid pareltje die er zo goed als nieuw uit ziet. Kleinere items als wollen sjaals, wanten en  mutsjes zijn ook welkom. Maar voor het grootste resultaat raden we aan een trui mee te nemen.

Vrijdag 7 februari 2020 is het Warmetruiendag. Een jaarlijks terugkerende klimaatactie waarmee mensen worden opgeroepen om minder energie te verbruiken, door de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Haak je happy, en trek vooral een warme en léuke trui aan!

Planetentrui - een van de truien die verfraaid is tijdens een workshopDe breiworkshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelname kost € 27,- (incl. bezoek aan de tentoonstelling), mensen die in het bezit zijn van een Stadspas of Museumkaart betalen slechts € 15,- . Voorafgaand aan de workshop is er om 11:30 uur een exclusieve speedtour door Mode op de bon.

De workshop is onderdeel van de tentoonstelling Mode op de bon, over het nieuwe modebeeld dat ontstaat tijdens de bezetting. Direct na de Duitse inval in 1940 valt de import weg. Textiel gaat ‘op de bon’, maar ook met bonnen is er al snel vrijwel niets te koop. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien.

koop hier kaarten

naar overzicht