Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Jan Slomp vertelt in het Verzetsmuseum Junior over zijn jeugd en zijn ouders die onderdeel waren van het verzet.

Jan is een van de hoofdpersonen in Verzetsmuseum Junior. Toen Jan zeven was, begon de Tweede Wereldoorlog. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

In de kerstvakantie is Jan op donderdag 2 januari van 13:00 tot 15:00 uur in het museum. Dan mag iedereen hem van alles vragen over zijn ervaringen in de oorlog.

Jan vertelt om 13:00 en 14:00 uur. Hij kan echt 45 minuten geboeid vertellen over alles wat hij heeft meegemaakt. Daarna kun je Jan vragen stellen of met 'm op de foto.

Onderduiken

Wil je weten waarom ze bij Jan thuis een piloot in de kerk verstopten? Waarom hij moest onderduiken? En of hij het moeilijk vond om altijd zijn mond te houden?

Jan vindt het heel leuk als je langskomt. Neem gerust je ouders mee. Jan houdt twee sessies: de eerste begint om 13:00 uur en de tweede om 14:00 uur.

naar overzicht