The Round Table Talk: Cities in Resistance

• rtt

Er vindt dit jaar geen museumnacht plaats, maar dankzij het Verzetsmuseum wordt je avond van 7 november alsnog bijzonder. Start je nacht met een dynamische internationale editie van Het Ronde Tafelgesprek. Dit keer staat hij in het teken van verzetsverhalen uit Amsterdam, Jakarta en Paramaribo. Je kunt luisteren naar internationale sprekers; experts, storytellers en nakomelingen van verzetsmensen. Welke verhalen dragen zij mee? En welke heb je zelf te delen? Hoe leeft de weg naar vrijheid door in jouw stad, in haar cultuur, kunst en architectuur?

Ons lange koloniale verleden heeft zijn sporen achtergelaten. Je vindt ze overal terug in je stad. Ze vertellen een complexe geschiedenis van onderdrukking en verzet. De manier van omgang met die geschiedenis, verschilt per land en stad. Wat betekende verzet in Jakarta, Paramaribo en Amsterdam? Hoe gaan kinderen en kleinkinderen om met de verzetsgeschiedenis van hun familie? Welke inspiratie putten hedendaagse kunstenaars uit dit verleden?

Deze avond maken we samen verhalen van verzet in de stad zichtbaar. Schuif aan op 7 november of volg de livestream, en deel je verhaal.

Wat je kunt verwachten:

> Internationale sprekers

> Verhalen van verzet

> Storytelling- en dansperformances geïnspireerd door het koloniale verleden

> Vooraf een gratis drankje

> Inclusief entree voorafgaand aan het event aan het museum met tentoonstellingen over Nederlands-Indië en De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s

Voertalen: Engels en Nederlands

> Internationale sprekers: TBA.

Schuif je aan op 7 november?
Bestel hier je ticket(s) of klikt hieronder om naar de livestream op Facebook te gaan.

naar overzicht