In memoriam: Frits van Suchtelen

Collectiebeheerder Frits van SuchtelenOnze zeer gewaardeerde oud-collectiebeheerder, Frits van Suchtelen is een jaar na zijn pensionering plotseling overleden. Frits werkte bijna twintig jaar in het museum en was voor collectievorming van grote betekenis voor het Verzetsmuseum. Frits was nauwkeurig en ordelijk en had een grote kennis van de Tweede Wereldoorlog. Met veel tact wist hij collecties van particulieren te verwerven. Zelf afkomstig uit een familie die door een verzetsverleden was getekend, begreep hij de emoties van directbetrokkenen en nabestaanden als geen ander. Frits was bovenal een fijne collega: bescheiden, zachtaardig, behulpzaam, aimabel, intelligent en met een droog gevoel voor humor. Frits werd 67 jaar.

We zullen Frits zeer missen en wensen de naaste familie veel strekte toe.

Frits wordt vrijdag 20 december gecremeerd op de Nieuwe Ooster Begraafplaats.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor