In memoriam: Frits van Suchtelen

Collectiebeheerder Frits van SuchtelenOnze zeer gewaardeerde oud-collectiebeheerder, Frits van Suchtelen is een jaar na zijn pensionering plotseling overleden. Frits werkte bijna twintig jaar in het museum en was voor collectievorming van grote betekenis voor het Verzetsmuseum. Frits was nauwkeurig en ordelijk en had een grote kennis van de Tweede Wereldoorlog. Met veel tact wist hij collecties van particulieren te verwerven. Zelf afkomstig uit een familie die door een verzetsverleden was getekend, begreep hij de emoties van directbetrokkenen en nabestaanden als geen ander. Frits was bovenal een fijne collega: bescheiden, zachtaardig, behulpzaam, aimabel, intelligent en met een droog gevoel voor humor. Frits werd 67 jaar.

We zullen Frits zeer missen en wensen de naaste familie veel strekte toe.

Frits wordt vrijdag 20 december gecremeerd op de Nieuwe Ooster Begraafplaats.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam