Jozias van Aartsen wordt voorzitter Raad van Toezicht Verzetsmuseum Amsterdam

Begin 2020 neemt Jozias van Aartsen het voorzitterschap van het bestuur van het Verzetsmuseum over van Jacob Kohnstamm.

Portretfoto van Jozias van Aartsen, vanaf 1 januari 2020 voorzitter van de Raad van Toezicht van Verzetsmuseum AmsterdamJozias van Aartsen (1947) is bestuurder en politicus (VVD) en was eerder onder meer minister van Buitenlandse Zaken, burgemeester van Den Haag en in 2017 en 2018 waarnemend burgemeester van Amsterdam. Van Aartsen: “Ik voel me zeer vereerd om voorzitter van het Verzetsmuseum te worden. Het museum blijft de samenleving confronteren met essentiële vragen over onze houding tegenover onmenselijkheid. Die houding bepaalt ook de mate van het behoud van de fundamenten van onze rechtsstaat.” Bestuurders en directeur van het Verzetsmuseum zijn blij dat de bestuurlijke topkandidaat Van Aartsen bereid is het voorzitterschap van het museum op zich te nemen.

Voormalig politicus en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken (D66) Jacob Kohnstamm (1949) was vanaf 2015 lid - en vanaf januari 2018 voorzitter van het bestuur van het Verzetsmuseum. Hij had al eerder te kennen gegeven het voorzitterschap na twee jaar te willen overdragen en is buitengewoon enthousiast dat Jozias van Aartsen hem als voorzitter wil opvolgen. Het museum stapt met het aantreden van Van Aartsen over van het bestuursmodel op het Raad van Toezicht-model.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)