Junior tijdelijk gesloten op 8 januari

Het Verzetsmuseum Junior is op woensdag 8 januari 2020 van 10.00 – 13.00 gesloten. Op deze dag worden er geleidelijnen geplaatst voor blinde bezoekers. Het overige deel van het museum is wel toegankelijk voor bezoekers.

De plaatsing van deze lijnen is onderdeel van een groter project waardoor ons museum toegankelijker wordt voor kinderen met een audiovisuele beperking. Voor doven en slechthorenden komt er in het Verzetsmuseum Junior ook een videotour met ondertiteling en een vertaling in Nederlandse gebarentaal.

Plaatsing van geleidelijnen door directrice Liesbeth van der Horst

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)