Liesbeth van der Horst onderscheiden met Eberhartje

Directeur Liesbeth van der Horst in gesprek met Harm Edens tijdens de uitreiking van het Eberhartje. Op de achtergrond een foto van Eberhard van der Laan, oud burgemeester van Amsterdam, naar wie de erespeld is vernoemd. Directeur Liesbeth van der Horst is zondag 16 februari onderscheiden met een Eberhartje. Het is een erespeld die wordt uitgereikt aan iemand met een hart van goud.

"Als directeur zet Liesbeth van der Horst zich al jaren in voor het museum zelf, maar spant zich ook enorm in de jeugd te bereiken. Daarnaast is zij een voorbeeld hoe we in onze lieve stad kunnen samenleven: menselijk, eerlijk en hoopvol", aldus de organisatie van Amsterdammer van het Jaar die de erespeld toekent. Het Eberhartje is in het leven geroepen als blijvende herinnering aan burgemeester Van der Laan.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)