Recordaantal bezoekers voor Verzetsmuseum Amsterdam

In 2019 trok Verzetsmuseum Amsterdam ruim 113.000 bezoekers, een nieuw record. Het zijn er 7.600 meer dan in 2018.

Het Verzetsmuseum had drie wisseltentoonstellingen waar veel bezoekers op afkwamen. Sinds oktober is vooral Mode op de bon, over het veranderende modebeeld tijdens de bezetting, een grote publiekstrekker. Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 1 juni.

Sfeerbeeld van de tentoonstelling Mode op de bon

Van februari tot juni was Nach Holland te zien, met foto’s die Duitse soldaten maakten tijdens de inval in Nederland in mei 1940. In de zomermaanden volgde de tentoonstelling De wondere wereld van El Pintor, over de kinderboeken die Galinka Ehrenfest en Jaap Kloots tijdens de oorlogsjaren maakten. Daarmee richtte het museum zich voor het eerst op kinderen van 4 tot 10 jaar.

Verzetsmuseum Junior op wielen
Een deel van de groei is te danken aan Verzetsmuseum Junior op wielen. Deze mobiele expositie, die beschikbaar is voor scholen, festivals en buurtevenementen, trok 5.800 bezoekers.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide