Verzetsmuseum Junior genomineerd voor € 10.000,- ANWB Fonds

Verzetsmuseum Junior is genomineerd voor het ANWB Fonds met ons plan het museum ook toegankelijk te maken voor kinderen met een visuele of auditieve beperking. We maken kans op € 10.000 via een publieksstemming.

De plannen
Voor blinden en slechtzienden komt er een geleidelijn over de vloer die een route markeert die kan worden gevolgd met een audiotour met beeldbeschrijvingen langs aanraak-objecten en audiofragmenten. Voor doven en slechthorenden komt er een videotour die ondertiteling en een vertaling in Nederlandse gebarentaal biedt voor alle filmpjes en open geluidsfragmenten in Verzetsmuseum Junior.

Stemmen kan tot en met 30 september!

Stemmen via www.anwb.nl/stem

• Klik stempagina Verzetsmuseum open
  • Klik op ‘Steun dit project’
  • Bevestig je stem
  • De ANWB stuurt een bedankmail
    Niet ontvangen? Check spamfolder. Stem zonodig nog een keer!
  • BEDANKT!

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)