Tijdens je bezoek

De entreebalie van het museum met perspex ter bescherming van bezoekers en medewerkers van het museum
 
Welkom! 
In het museum zijn onze medewerkers behulpzaam om bezoekers veilig te ontvangen. Wij bieden extra service en voorzieningen.
 
Vanwege de coronacrisis gelden er extra bezoekvoorwaarden:
  • Bezoekers die minimaal 24 uur geen gezondheidsklachten hebben (zoals verkoudheid, keelpijn of koorts) zijn welkom.
  • Kom alleen of met huisgenoten.
  • Je toegangskaart koop je online met een tijdslot of aan de kassa van het museum. 
  • Wil je Verzetsmuseum Junior bezoeken, moet je wel online reserveren. Kom op tijd.
  • Let op bij binnenkomst en vertrek: er mag maximaal 1 persoon of gezelschap (van huisgenoten) in de tochtsluis; wacht tot de ruimte vrij is.
  • Scan je e-ticket, museumkaart of andere toegangspas zo mogelijk zelf bij het lage deel van de museumbalie. Eventuele betalingen alleen per pin.
  • Volg de hygiënemaatregelen en aanwijzingen van de medewerkers van het museum op.
  • Houdt 1,5 meter afstand en volg de instructies in het museum over looproute en het maximale aantal bezoekers per ruimte. Voor de tentoonstelling Mode op de bon en Verzetsmuseum Junior gelden maxima van 10 en 16 bezoekers.
  • Ga zo ver mogelijk aan de kant als andere bezoekers willen passeren.
  • Beperk de bezoekduur tot ca. 1,5 uur en verlaat het museum direct na het bezoek.

Audiotour

Download  bij voorkeur de audiotour op je eigen telefoon via izi.TRAVEL.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor