Tijdens je bezoek

De entreebalie van het museum met perspex ter bescherming van bezoekers en medewerkers van het museum
 
Welkom! 
In het museum zijn onze medewerkers behulpzaam om bezoekers veilig te ontvangen. Wij bieden extra service en voorzieningen.
 
Vanwege de coronacrisis gelden er extra bezoekvoorwaarden:
 • Bezoekers die minimaal 24 uur geen gezondheidsklachten hebben (zoals verkoudheid, keelpijn of koorts) zijn welkom.
 • Kom alleen of met huisgenoten.
 • Draag binnen in het museum een mondmasker. Dit is verplicht vanaf 13 jaar.
 • Je toegangskaart reserveer je vooraf online met een tijdslot.
 • Wil je Verzetsmuseum Junior bezoeken, dan moet je van te voren online een tijdsslot reserveren. Kom op tijd.
 • Let op bij binnenkomst en vertrek: er mag maximaal 1 persoon of gezelschap (van huisgenoten) in de tochtsluis; wacht tot de ruimte vrij is.
 • Scan je e-ticket, museumkaart of andere toegangspas zo mogelijk zelf bij het lage deel van de museumbalie. Eventuele betalingen alleen per pin.
 • Volg de hygiënemaatregelen en aanwijzingen van de medewerkers van het museum op.
 • Houdt 1,5 meter afstand en volg de instructies in het museum over looproute en het maximale aantal bezoekers per ruimte. Voor de tentoonstelling Mode op de bon en Verzetsmuseum Junior gelden maxima van 10 en 16 bezoekers.
 • Ga zo ver mogelijk aan de kant als andere bezoekers willen passeren.
 • Beperk de bezoekduur tot ca. 1,5 uur en verlaat het museum direct na het bezoek.

Audiotour

Download  bij voorkeur de audiotour op je eigen telefoon via izi.TRAVEL.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor