Buurtwandelingen

De Plantagebuurt is een buurt met veel verhalen en monumenten over vervolging en verzet. Zie ook onder Meer over de Plantagebuurt.
Verzetsmuseum Amsterdam organiseert op aanvraag wandelingen door de Plantagebuurt onder leiding van deskundige gidsen.

Voor een wandeling zonder begeleiding is er een routebeschrijving beschikbaar; zie hieronder.

DokwerkerIngang Hollandsche SchouwburgKruispunt bij Hollandsche Schouwburg

Monument kunstenaarsverzetPelikaan, symbool op Portugees-Israëlitisch ZiekenhuisHet Bevolkingsregister

Monument kunstenaarsverzetBij herdenkingssteen voormalige bevolkingsregister naast hoofdingang Artis

Auschwitz monumentIngang ArtisAuschwitz monument

Buurtwandelingen
Maximaal 12 personen per groep, maximaal 3 groepen tegelijk.
De kosten per groep zijn € 65,- excl. starttarief van € 11,- per persoon.
Buurtwandelingen duren ongeveer een uur.
Uitsluitend op afspraak! 020-6202535

Onderwijs
Buurtwandelingen met schoolgroepen duren ongeveer een uur. Maximaal 45 leerlingen waarbij 10 - 15 leerlingen per museumbegeleider.
Kosten: € 4,- voor BO en € 4,- voor VO per leerling.
Uitsluitend op afspraak! 020-6202535 op via de boekingsagenda.

Buurtwandelingen zonder begeleiding
Er is een korte en lange wandeling. De korte wandeling duurt ca. 25 minuten, en bestaat uit een "blokje om" rond het Verzetsmuseum.
De langere wandeling duurt ca. 45 minuten.
Zie voor een routebeschrijving hier.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide