Buurtwandelingen

De Plantagebuurt is een buurt met veel verhalen en monumenten over vervolging en verzet. Zie ook onder Meer over de Plantagebuurt.
Verzetsmuseum Amsterdam organiseert op aanvraag wandelingen door de Plantagebuurt onder leiding van deskundige gidsen.

Voor een wandeling zonder begeleiding is er een routebeschrijving beschikbaar; zie hieronder.

DokwerkerIngang Hollandsche SchouwburgKruispunt bij Hollandsche Schouwburg

Monument kunstenaarsverzetPelikaan, symbool op Portugees-Israëlitisch ZiekenhuisHet Bevolkingsregister

Monument kunstenaarsverzetBij herdenkingssteen voormalige bevolkingsregister naast hoofdingang Artis

Auschwitz monumentIngang ArtisAuschwitz monument

Buurtwandelingen
Maximaal 12 personen per groep, maximaal 3 groepen tegelijk.
De kosten per groep zijn € 70,- excl. starttarief van € 12,- per persoon.
Buurtwandelingen duren ongeveer een uur.
Uitsluitend op afspraak! 020-6202535

Onderwijs
Buurtwandelingen met schoolgroepen duren ongeveer een uur. Maximaal 45 leerlingen waarbij 10 - 15 leerlingen per museumbegeleider.
Kosten: € 4,50 voor BO en € 4,50 voor VO per leerling.
Uitsluitend op afspraak! 020-6202535 op via de boekingsagenda.

Buurtwandelingen zonder begeleiding
Er is een korte en lange wandeling. De korte wandeling duurt ca. 25 minuten, en bestaat uit een "blokje om" rond het Verzetsmuseum.
De langere wandeling duurt ca. 45 minuten.
Zie voor een routebeschrijving hier.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam