WO2-wandeling van Verzetsmuseum naar Anne Frank Huis

De tour  voor uw smartphone: zie IZI.travel >

De brochure 'Vervolging en verzet in Amsterdam. Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog' bevat een door historica Ineke van Tol beschreven wandeling van het Anne Frank Huis naar het Verzetsmuseum (of andersom).

brochureToen en nu
Het is een handzaam fullcolour zakboekje van 18 pagina's, met een handige uitklapbare plattegrond, vol informatie en afbeeldingen over gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog op de plaatsen langs de route hebben afgespeeld.

Stukje met de tram?
De brochure is voor slechts 50 cent te koop in het Anne Frankhuis en het Verzetsmuseum. De route kan ook in omgekeerde richting of (deels) per tram worden afgelegd. Dit is in de routebeschrijving aangegeven.

NL en EN
Er is een Engelstalige en een Nederlandstalige versie.

Brochure Vervolging en verzet in Amsterdam.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)