WO2-wandeling van Verzetsmuseum naar Anne Frank Huis

De tour  voor uw smartphone: zie IZI.travel >

De brochure 'Vervolging en verzet in Amsterdam. Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog' bevat een door historica Ineke van Tol beschreven wandeling van het Anne Frank Huis naar het Verzetsmuseum (of andersom).

brochureToen en nu
Het is een handzaam fullcolour zakboekje van 18 pagina's, met een handige uitklapbare plattegrond, vol informatie en afbeeldingen over gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog op de plaatsen langs de route hebben afgespeeld.

Stukje met de tram?
De brochure is voor slechts 60 cent te koop in het Anne Frankhuis en het Verzetsmuseum. De route kan ook in omgekeerde richting of (deels) per tram worden afgelegd. Dit is in de routebeschrijving aangegeven.

NL en EN
Er is een Engelstalige en een Nederlandstalige versie.

Brochure Vervolging en verzet in Amsterdam.

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)