Toegankelijkheid

Het Verzetsmuseum heet iedereen van harte welkom. Voor bezoekers met een beperking zijn speciale voorzieningen. U kunt onze medewerkers altijd vragen voor ondersteuning. Wij helpen iedereen graag.

Voor blinden en slechtzienden (vanaf 7 oktober 2020)

Naar het museum
Vanaf Amsterdam Centraal neemt u tram 14 richting Flevopark (als je het station uit komt links). Stap uit bij halte Artis en loop een paar meter naar links om bij de kruising over te steken.
U steekt vervolgens de straat over (let op: dubbele oversteek) en vervolgt uw weg rechtdoor. Halverwege de straat is er nog een kleine oversteek. Vervolg de weg rechtdoor. Na circa 100 meter is het Verzetsmuseum aan uw linkerhand.

Entree
U komt eerst in een klein halletje waar tapijt ligt. U loopt door en komt bij twee glazen deuren. Die duwt u open. U kunt vanaf nu geleidelijnen volgen, tot u bij een groot noppenveld komt. Hier helpen de baliemedewerkers u verder. Zij helpen u ook bij het gebruik maken van de garderobe. Verzetsmuseum Junior kunt u zelfstandig bezoeken door gebruik te maken van de gidslijnen en een audiotour.

Er mag een assistentiehond (SOHO-hond) of blindegeleidenhond mee naar binnen. Een begeleider die u helpt om het museum te bezoeken heeft gratis entree.

Tijdens corona is het noodzakelijk vooraf een entreebewijs te kopen.

Audiotour
De audiotour op de podcatcher helpt u bij het bezoeken van Verzetsmuseum Junior. Er zijn 10 podcatchers beschikbaar. U hoeft deze niet te reserveren. Mocht u ook slechthorend zijn, dan is er ook een draagbare ringleiding beschikbaar.

Druk hier voor een korte complitatie van de audio die u kunt verwachten.

Voor doven en slechthorenden (vanaf 7 oktober 2020)

Tour in Nederlandse Gebarentaal
Voor doven is er een videotour in Nederlandse Gebarentaal voor Verzetsmuseum Junior beschikbaar. U kunt deze vooraf downloaden en gebruiken op uw eigen telefoon of tablet. U kunt ook een iPad-mini lenen in het museum. Er zijn 10 tablets beschikbaar. Reserveren is niet nodig.

Hier kunt u de videotour downloaden: 

 

Audiotour voor gebruik met ringleiding
Slechthorenden kunnen gebruik maken van een audiotour. Deze tour neemt u mee langs alle stops in Verzetsmuseum Junior, maar de audio ontvangt u via een ringleiding op uw eigen telefoon of tablet. Indien nodig heeft het museum een draagbare ringleiding beschikbaar. 

Hier kunt u de audiotour downloaden: 

Neemt u een begeleider mee die u helpt bij het bezoek aan het museum, dan mag die gratis naar binnen. Een assistentiehond (SOHO-hond) mag ook naar binnen.
Bij lezingen/evenmenten kunt u gebruik maken van de ringleiding in de gehoorzaal.

Voor mindervaliden

Voor het museum is een algemene parkeerplaats voor mindervaliden. Deze is niet vooraf te reserveren.
 
De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Een beperkt aantal vitrines in de vaste expositie zijn vanuit een rolstoel helaas niet of niet goed te bekijken.
Klik hier voor de informatie waar u niet bij kunt in Verzetsmuseum Junior.
 
Het museum beschikt over een mindervalidentoilet (met baby verschoontafel) en heeft twee rolstoelen te leen. Neemt u een begeleider mee die helpt bij het bezoek aan het museum, dan mag die gratis naar binnen. Een assistentiehond (SOHO-hond) mag ook naar binnen.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor