Airborne Museum 'Hartenstein'

Airborne Museum 'Hartenstein' richt zich op de slag om Arnhem als onderdeel van de operatie Market Garden gedurende de periode 17-26 september 1944 en de daaropvolgende evacuatie van Arnhem en de Zuid Veluwe. Het verzamelgebied betreft militaire voorwerpen, documenten, foto’s, kranten en boeken van zowel Geallieerde als Duitse zijde alsook voorwerpen en documenten over de burgerbevolking in het gebied Arnhem, Oosterbeek, Ede voor zover het betrekking heeft op de periode september 1944 tot mei 1945.

Website: www.airbornemuseum.nl
E-mail:

telefoon: 026-3337710.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor