Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting is geïnteresseerd in originelen die direct betrekking hebben op de familie Frank, de onderduikplaats het Achterhuis aan de Prinsengracht 263 te Amsterdam, de andere vier onderduikers (Hermann, Auguste en Peter van Pels en Fritz Pfeffer), de helpers (Jan Gies, Miep Gies, Bep Voskuijl, Victor Kugler en Johannes Kleiman) en de bedrijven Opekta en Pectacon, die eveneens aan de Prinsengracht 263 waren gevestigd.
De Anne Frank Stichting beheert en onderhoudt het Anne Frank Huis en ontwikkelt educatieve producten en activiteiten. De Stichting is een politiek onafhankelijke non-profitorganisatie.

Website: www.annefrank.nl
E-mail: , telefoon: 020-5233100.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor