museon

 
 
Home
 
 

Het Museon in Den Haag is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo’n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Collecties
De uitgebreide verzameling bevat twee grote collecties die gerelateerd zijn aan het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 
  • Tweede Wereldoorlog Nederland
    Voorwerpen, tekeningen, affiches, pamfletten en foto’s maken het dagelijks leven tijdens deze periode in Den Haag en omstreken tastbaar.
  • Tweede Wereldoorlog Zuidoost-Azië
    Het Museon beheert de grootste verzameling in Nederland van voorwerpen en tekeningen over het dagelijks leven van geïnterneerden in de Japanse interneringskampen. De verzameling documenteert ook de ervaringen van de zogenaamde ‘buitenkampers’ en strekt zich uit over de periode van de Bersiap en de Politionele acties en de repatriëring. 
 

Website: www.museon.nl
e-mail:
Telefoon: 070-3381 338

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor