museon

 
 
Home
 
 

Het Museon in Den Haag is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo’n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Collecties
De uitgebreide verzameling bevat twee grote collecties die gerelateerd zijn aan het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 
  • Tweede Wereldoorlog Nederland
    Voorwerpen, tekeningen, affiches, pamfletten en foto’s maken het dagelijks leven tijdens deze periode in Den Haag en omstreken tastbaar.
  • Tweede Wereldoorlog Zuidoost-Azië
    Het Museon beheert de grootste verzameling in Nederland van voorwerpen en tekeningen over het dagelijks leven van geïnterneerden in de Japanse interneringskampen. De verzameling documenteert ook de ervaringen van de zogenaamde ‘buitenkampers’ en strekt zich uit over de periode van de Bersiap en de Politionele acties en de repatriëring. 
 

Website: www.museon.nl
e-mail:
Telefoon: 070-3381 338

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor