museon

 
 
Home
 
 

Het Museon in Den Haag is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo’n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Collecties
De uitgebreide verzameling bevat twee grote collecties die gerelateerd zijn aan het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 
  • Tweede Wereldoorlog Nederland
    Voorwerpen, tekeningen, affiches, pamfletten en foto’s maken het dagelijks leven tijdens deze periode in Den Haag en omstreken tastbaar.
  • Tweede Wereldoorlog Zuidoost-Azië
    Het Museon beheert de grootste verzameling in Nederland van voorwerpen en tekeningen over het dagelijks leven van geïnterneerden in de Japanse interneringskampen. De verzameling documenteert ook de ervaringen van de zogenaamde ‘buitenkampers’ en strekt zich uit over de periode van de Bersiap en de Politionele acties en de repatriëring. 
 

Website: www.museon.nl
e-mail:
Telefoon: 070-3381 338

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor