Koninklijk Tehuis Oud-Militairen Museum Bronbeek

Het koloniale verleden van Nederland met name in Nederlands-Indië is het hoofdthema van Museum Bronbeek. Hierbij ligt de nadruk op het militaire aspect. De geschiedenis van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) èn van de tegenstanders staat centraal. Het verzamelbeleid van het Museum Bronbeek is hierop afgestemd. Het museum verzamelt allerhande militaria, zoals wapens, uniformen en onderscheidingen, maar ook schilderijen, prenten, etnografica, etc. De bibliotheek van het museum houdt zich graag aanbevolen voor tijdschriften, brochures, topografische kaarten en ook niet-gedrukt materiaal op het gebied van de koloniale en in het bijzonder, militaire geschiedenis van Nederlands-Indië.

Website: Museum Bronbeek
Telefoon: 026-3763555.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor