Nationaal Monument kamp Vught

Het Nationaal Monument Kamp Vught verzamelt materiaal over de geschiedenis van Kamp Vught èn de buitencommando’s. Dit betreft voorwerpen, correspondentie, documenten, foto’s en vastgelegde herinneringen; van gevangenen èn hun bewakers en zowel de periode eind 1942 tot september 1944 als de interneringsperiode 1944-1949. In het kader van het Biografieënproject zijn wij geïnteresseerd in levensverhalen van hen die omkwamen in Kamp Vught. Daarnaast worden ten behoeve van de Bibliotheek allerlei publicaties en egodocumenten over Kamp Vught en de buitencommando’s, andere kampen en gevangenissen, het systeem van de concentratiekampen, het nazi-terreur apparaat en indoctrinatie verzameld. Verzet en verzetsgroepen in relatie met gevangenschap in Vught en overige literatuur over de periode WO II is eveneens welkom. Militaria wordt niet verzameld.

Website: www.nmkampvught.nl
E-mail: , telefoon: 073-6566764.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor