Nationaal Monument kamp Vught

Het Nationaal Monument Kamp Vught verzamelt materiaal over de geschiedenis van Kamp Vught èn de buitencommando’s. Dit betreft voorwerpen, correspondentie, documenten, foto’s en vastgelegde herinneringen; van gevangenen èn hun bewakers en zowel de periode eind 1942 tot september 1944 als de interneringsperiode 1944-1949. In het kader van het Biografieënproject zijn wij geïnteresseerd in levensverhalen van hen die omkwamen in Kamp Vught. Daarnaast worden ten behoeve van de Bibliotheek allerlei publicaties en egodocumenten over Kamp Vught en de buitencommando’s, andere kampen en gevangenissen, het systeem van de concentratiekampen, het nazi-terreur apparaat en indoctrinatie verzameld. Verzet en verzetsgroepen in relatie met gevangenschap in Vught en overige literatuur over de periode WO II is eveneens welkom. Militaria wordt niet verzameld.

Website: www.nmkampvught.nl
E-mail: , telefoon: 073-6566764.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor