Nationaal Monument kamp Vught

Het Nationaal Monument Kamp Vught verzamelt materiaal over de geschiedenis van Kamp Vught èn de buitencommando’s. Dit betreft voorwerpen, correspondentie, documenten, foto’s en vastgelegde herinneringen; van gevangenen èn hun bewakers en zowel de periode eind 1942 tot september 1944 als de interneringsperiode 1944-1949. In het kader van het Biografieënproject zijn wij geïnteresseerd in levensverhalen van hen die omkwamen in Kamp Vught. Daarnaast worden ten behoeve van de Bibliotheek allerlei publicaties en egodocumenten over Kamp Vught en de buitencommando’s, andere kampen en gevangenissen, het systeem van de concentratiekampen, het nazi-terreur apparaat en indoctrinatie verzameld. Verzet en verzetsgroepen in relatie met gevangenschap in Vught en overige literatuur over de periode WO II is eveneens welkom. Militaria wordt niet verzameld.

Website: www.nmkampvught.nl
E-mail: , telefoon: 073-6566764.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor