Nationaal Monument kamp Vught

Het Nationaal Monument Kamp Vught verzamelt materiaal over de geschiedenis van Kamp Vught èn de buitencommando’s. Dit betreft voorwerpen, correspondentie, documenten, foto’s en vastgelegde herinneringen; van gevangenen èn hun bewakers en zowel de periode eind 1942 tot september 1944 als de interneringsperiode 1944-1949. In het kader van het Biografieënproject zijn wij geïnteresseerd in levensverhalen van hen die omkwamen in Kamp Vught. Daarnaast worden ten behoeve van de Bibliotheek allerlei publicaties en egodocumenten over Kamp Vught en de buitencommando’s, andere kampen en gevangenissen, het systeem van de concentratiekampen, het nazi-terreur apparaat en indoctrinatie verzameld. Verzet en verzetsgroepen in relatie met gevangenschap in Vught en overige literatuur over de periode WO II is eveneens welkom. Militaria wordt niet verzameld.

Website: www.nmkampvught.nl
E-mail: , telefoon: 073-6566764.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor