Oorlogsmuseum Overloon

Het Nationaal Oorlogs-en Verzetsmuseum in Overloon is vooral geïnteresseerd in alles dat kan bijdragen tot de kennis van de periode 1914 – 1950. De nadruk ligt op de jaren 1939 – 1945. Het museum stelt het civiele leven steeds meer centraal: objecten, die een beeld geven van het leven in die periode behoren tot het voornaamste verzamelgebied, van tijdschrift tot zelfgemaakt boterkarnapparaat, van affiche tot houten fietswiel. Het zijn juist deze tastbare objecten, die nog zijn ondervertegenwoordigd in de collectie.

Website: www.oorlogsmuseum-overloon.nl
E-mail: , telefoon: 0478-641250

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor