NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD is de nationale archiefbeherende instelling op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en biedt uitstekende mogelijkheden aan onderzoekers en geïnteresseerden om archieven en documenten te raadplegen.

Het verzamelgebied van het NIOD richt zich vooral op het vergaren van originele, authentieke documenten, foto’s en tekeningen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in Nederland en voormalig Nederlands-Indië in al zijn facetten zoals verzet, collaboratie, jodenvervolging, internering en dagelijks leven. Naast archieven en collecties van particuliere organisaties en personen, is het NIOD vooral geïnteresseerd in persoonlijke documenten zoals dagboeken, correspondentie, en geschreven herinneringen.

Website: www.niod.nl
E-mail: , telefoon: 020-5233800

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor