Verzetsmuseum Zuid-Holland

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is vooral geïnteresseerd in voorwerpen, foto's, brieven, documenten, persoonlijke verhalen en boeken met betrekking tot het verzet in de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt op wat er zich heeft afgespeeld in de provincie Zuid-Holland. Ons streven is om van elke plaats (175) in deze provincie een goed gedocumenteerd archief op te bouwen, waarbij vragen als: hoeveel en welke burgerslachtoffers zijn er gevallen , hoeveel verzet werd er geboden en door wie, wat is er met de Joodse gemeenschap gebeurd, zijn er vliegtuigen neergestort en waar zijn de piloten gebleven e.d. beantwoord zullen worden.
Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is daarnaast geïnteresseerd in materiaal (foto's, brieven, documenten, boeken)dat betrekking heeft op verzet in andere oorlogen en conflicten in de twintigste en deze eeuw.

Website: www. verzetsmuseum-zh.nl
E-mail: , telefoon: 0182-520385

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor