Verzetsmuseum Zuid-Holland

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is vooral geïnteresseerd in voorwerpen, foto's, brieven, documenten, persoonlijke verhalen en boeken met betrekking tot het verzet in de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt op wat er zich heeft afgespeeld in de provincie Zuid-Holland. Ons streven is om van elke plaats (175) in deze provincie een goed gedocumenteerd archief op te bouwen, waarbij vragen als: hoeveel en welke burgerslachtoffers zijn er gevallen , hoeveel verzet werd er geboden en door wie, wat is er met de Joodse gemeenschap gebeurd, zijn er vliegtuigen neergestort en waar zijn de piloten gebleven e.d. beantwoord zullen worden.
Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is daarnaast geïnteresseerd in materiaal (foto's, brieven, documenten, boeken)dat betrekking heeft op verzet in andere oorlogen en conflicten in de twintigste en deze eeuw.

Website: www. verzetsmuseum-zh.nl
E-mail: , telefoon: 0182-520385

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor