Verzetsmuseum Zuid-Holland

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is vooral geïnteresseerd in voorwerpen, foto's, brieven, documenten, persoonlijke verhalen en boeken met betrekking tot het verzet in de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt op wat er zich heeft afgespeeld in de provincie Zuid-Holland. Ons streven is om van elke plaats (175) in deze provincie een goed gedocumenteerd archief op te bouwen, waarbij vragen als: hoeveel en welke burgerslachtoffers zijn er gevallen , hoeveel verzet werd er geboden en door wie, wat is er met de Joodse gemeenschap gebeurd, zijn er vliegtuigen neergestort en waar zijn de piloten gebleven e.d. beantwoord zullen worden.
Het Verzetsmuseum Zuid-Holland is daarnaast geïnteresseerd in materiaal (foto's, brieven, documenten, boeken)dat betrekking heeft op verzet in andere oorlogen en conflicten in de twintigste en deze eeuw.

Website: www. verzetsmuseum-zh.nl
E-mail: , telefoon: 0182-520385

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor