Colofon

Samenstelling: Verzetsmuseum Amsterdam
Ontwerp website: Frederike Boomars
Website realisatie en hosting: Driebit
 
Gebruik
De website van Verzetsmuseum Amsterdam is bedoeld voor eigen raadpleging via normaal browser-bezoek. Het is derhalve niet toegestaan om de websites op geautomatiseerde wijze te (laten) raadplegen, bijvoorbeeld via scripts, spiders en/of bots, met uitzondering van spiders t.b.v. het indexeren voor openbare zoekmachines.
 
Reproductie van beeld- en tekstmateriaal uit de collectie van Verzetsmuseum Amsterdam in scripties, werkstukken en andere met het onderwijs samenhangende producten voor individueel gebruik is met bronvermelding toegestaan. Voor overig gebruik van beeldmateriaal kunt u contact opnemen: (020) 6202535. Overige overneming, inframing, herpublicatie, bewerking of toevoeging zijn zonder toestemming niet toegestaan. Eveneens is het niet toegestaan technische beveiligingen te omzeilen of te verwijderen, of dit voor anderen mogelijk te maken.
 
Eventuele hyperlinks dienen bezoekers rechtstreeks te leiden naar de context, waarbinnen Verzetsmuseum Amsterdam content aanbiedt. Video- en audiostreams mogen bijvoorbeeld alleen worden vertoond via een link naar een pagina of embedded in de player.
 
Beeld- en auteursrecht 
Tenzij anders vermeld zijn alle gebruikte afbeeldingen afkomstig uit de collectie van het Verzetsmuseum Amsterdam of is de copyright niet achterhaald. Voor wat betreft afbeeldingen uit andere collecties heeft het museum geprobeerd alle rechthebbenden te achterhalen en in te lichten. Als u desondanks denkt dat een bepaalde vermelding van eigenaar of copyright onjuist of onvolledig is, kunt u altijd contact met ons opnemen.
 
Pers
Persrelaties kunnen voor fotomateriaal contact opnemen met (020) 6202535.
 
Disclaimer
De informatie op de website van Verzetsmuseum Amsterdam wordt met zorg samengesteld. Desalniettemin is het mogelijk dat deze informatie onvolledig is en/of onjuistheden bevat. Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit het gebruik van informatie die op of via onze websites is verkregen of door de tijdelijke onmogelijkheid om de site te kunnen raadplegen. Verzetsmuseum Amsterdam is niet verantwoordelijk voor de websites van anderen die bereikbaar zijn via hyperlinks op onze site.
 
De website van het Verzetsmuseum Amsterdam is mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.
 
© Verzetsmuseum Amsterdam

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor