Topstukken

Klik op de afbeelding en maak zo een keuze uit de topstukken uit de collectie van het Verzetsmuseum. Foto's: Pieter Boersma.

Accordeon van Bertus Hendriksen voor het vervoer van ...    Vermommingsbril van Hannie Schaft    Telefoon gebruikt door de illegale CID (Centrale Inlichtingen Dienst) in Utrecht    Vergiet en de po gemaakt van Duitse helmen

Doosje met aardappels voor de familie Bontekoe    Afscheidsbrief Arie Addicks    Aktetas en stypes    Bergschoenen van Eleonore Hertzberger

Kerstboompje van Carel Steensma gemaakt in de Weteringschans-gevangenis in Amsterdam    Gereedschap van verzetsman en beeldhouwer Gerrit van der Veen    Enveloppe met bezittingen van de gefusilleerde ingenieur Loep    Zendkoffertje van de geheim agent Sjoerd Sjoerdsma.

Schrijfmachine waarop de oproep tot de Februaristaking is getypt    Persoonsbewijzen voor Joe Russel    germanenfilter, soms ook moffenzeef genoemd    Klaparm voor vervalsingwerk

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor