Topstukken

Klik op de afbeelding en maak zo een keuze uit de topstukken uit de collectie van het Verzetsmuseum. Foto's: Pieter Boersma.

Accordeon van Bertus Hendriksen voor het vervoer van ...    Vermommingsbril van Hannie Schaft    Telefoon gebruikt door de illegale CID (Centrale Inlichtingen Dienst) in Utrecht    Vergiet en de po gemaakt van Duitse helmen

Doosje met aardappels voor de familie Bontekoe    Afscheidsbrief Arie Addicks    Aktetas en stypes    Bergschoenen van Eleonore Hertzberger

Kerstboompje van Carel Steensma gemaakt in de Weteringschans-gevangenis in Amsterdam    Gereedschap van verzetsman en beeldhouwer Gerrit van der Veen    Enveloppe met bezittingen van de gefusilleerde ingenieur Loep    Zendkoffertje van de geheim agent Sjoerd Sjoerdsma.

Schrijfmachine waarop de oproep tot de Februaristaking is getypt    Persoonsbewijzen voor Joe Russel    germanenfilter, soms ook moffenzeef genoemd    Klaparm voor vervalsingwerk

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor