Topstukken

Klik op de afbeelding en maak zo een keuze uit de topstukken uit de collectie van het Verzetsmuseum. Foto's: Pieter Boersma.

Accordeon van Bertus Hendriksen voor het vervoer van ...    Vermommingsbril van Hannie Schaft    Telefoon gebruikt door de illegale CID (Centrale Inlichtingen Dienst) in Utrecht    Vergiet en de po gemaakt van Duitse helmen

Doosje met aardappels voor de familie Bontekoe    Afscheidsbrief Arie Addicks    Aktetas en stypes    Bergschoenen van Eleonore Hertzberger

Kerstboompje van Carel Steensma gemaakt in de Weteringschans-gevangenis in Amsterdam    Gereedschap van verzetsman en beeldhouwer Gerrit van der Veen    Enveloppe met bezittingen van de gefusilleerde ingenieur Loep    Zendkoffertje van de geheim agent Sjoerd Sjoerdsma.

Schrijfmachine waarop de oproep tot de Februaristaking is getypt    Persoonsbewijzen voor Joe Russel    germanenfilter, soms ook moffenzeef genoemd    Klaparm voor vervalsingwerk

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor