Verhalen uit Verzetsmuseum Junior

Een supermooi boek dat je onderdompelt in verschillende werelden en zo
laat zien hoe ingewikkeld en ingrijpend de oorlog was.
Uit: Kidsweek
Mooi en informatief lees- en kijkboek
 
Verhalen uit Verzetsmuseum Junior
gaat over vier kinderen die de oorlog in Nederland hebben meegemaakt: Eva, Jan, Nelly en Henk. 
Hoe zag hun leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakten ze mee? Wat betekende onvrijheid en gevaar, en dat er van alles tekort was?
 
Henk
vertelt over zijn vriendje Sally, de spullen die hij verzamelt zoals granaatscherven en kogels en over de goede Duitse soldaat.
 
Nelly
en haar ouders bewonderen Hitler en Nelly vertelt waarom ze het zo leuk vindt bij de Jeugdstorm.

Jan
verklapt wat de geheime berichten op de radio betekenen, waar de Amerikaanse piloot verstopt zit en waarom hij zelf ook moet onderduiken.
 
Eva
vertelt waarom ze is gevlucht uit Oostenrijk en wat er met haar familie is gebeurd in concentratiekamp Auschwitz.
 
Koloniën 
Ook zijn er verhalen van kinderen uit de Nederlandse koloniën. De verhalen van Marijke, Herman, Hans, Dorine en Helen zijn ook in het boek te lezen.
 
Het lees-en kijkboek is te koop in de winkel van Verzetsmuseum Amsterdam.  
Titel: Verhalen uit Verzetsmuseum Junior
136 pagina’s, fullcolour geïllustreerd
ISBN/EAN 978-90-71944-00-0
Prijs € 12.50
Er is ook een Engelse versie: Stories from The Dutch Resistance Museum Junior.

PAGINA'S UIT HET BOEK
 

 

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor