PODIUMPRESENTATIE

Podiumpresentatie Geen nummers maar Namen - JONGEREN VERTELLEN OVER DACHAU

 
In het kader van ‘Theater Na de Dam’ geven dertien jongeren op 4 mei om 21.00 uur een presentatie in Theater Bellevue. Ze lezen, spelen en vertellen uit en over de biografieën van oud-Dachauers en delen hun eigen ervaringen met het publiek. 
 
In aanloop naar 4 mei werken de jongeren onder leiding van regisseur Jan-Eric Hulsman in twee dagen naar de voorstelling toe. Presentator Leon van der Zanden zal hen ondersteunen, interviewen en uitdagen. Nina June (zang) en Rutger Martens (gitaren, banjo, hoorn) maken muziek, daar waar geen woorden voor zijn. 
 
Reserveren?
De presentatie wordt eenmalig uitgevoerd op 4 mei 2015 in Theater Bellevue in Amsterdam. Aanvang 21.00 uur. Kaarten € 10,- Reserveren via Theater Bellevue
 

De jongeren die de podiumpresentatie in Theater Bellevue gaan verzorgen zijn:  

Gijs Berendse, Jelle Braaksma, Luca Brandt Corstius, Jop Bruin, Lissy-Anne Denkers, Imara van Greuningen, Femke Haselaar, Kimberly Klop, Anna Krombacher, Tess Meerding, Henriette Schulze, Ylva Sluiter en Sydney Weith. Samen met presentator Leon van der Zanden, zangeres Nina June en muzikant Rutger Martens. 

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor