PUBLICATIE

Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau

 
De biografieën van Nederlandse jongeren over oud-Dachau-gevangenen worden gebundeld in de publicatie Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau. In de inleiding belicht Jos Sinnema, initiatiefnemer en coördinator van het project in Nederland, het concentratiekamp en de Nederlanders die hier gevangen zaten. Ook besteedt hij aandacht aan de ervaringen van jongeren tijdens het project. 

Waar te koop?
Het boek Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau is vanaf 25 april 2015 voor € 9,95 te koop in de winkel van Verzetsmuseum Amsterdam en andere Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea.
Op de Gedenkplaats Dachau is het boek verkrijgbaar in de boekwinkel in het bezoekerscentrum.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor