PUBLICATIE

Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau

 
De biografieën van Nederlandse jongeren over oud-Dachau-gevangenen worden gebundeld in de publicatie Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau. In de inleiding belicht Jos Sinnema, initiatiefnemer en coördinator van het project in Nederland, het concentratiekamp en de Nederlanders die hier gevangen zaten. Ook besteedt hij aandacht aan de ervaringen van jongeren tijdens het project. 

Waar te koop?
Het boek Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau is vanaf 25 april 2015 voor € 9,95 te koop in de winkel van Verzetsmuseum Amsterdam en andere Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea.
Op de Gedenkplaats Dachau is het boek verkrijgbaar in de boekwinkel in het bezoekerscentrum.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor