PUBLICATIE

Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau

 
De biografieën van Nederlandse jongeren over oud-Dachau-gevangenen worden gebundeld in de publicatie Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau. In de inleiding belicht Jos Sinnema, initiatiefnemer en coördinator van het project in Nederland, het concentratiekamp en de Nederlanders die hier gevangen zaten. Ook besteedt hij aandacht aan de ervaringen van jongeren tijdens het project. 

Waar te koop?
Het boek Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau is vanaf 25 april 2015 voor € 9,95 te koop in de winkel van Verzetsmuseum Amsterdam en andere Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea.
Op de Gedenkplaats Dachau is het boek verkrijgbaar in de boekwinkel in het bezoekerscentrum.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor