PUBLICATIE

Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau

 
De biografieën van Nederlandse jongeren over oud-Dachau-gevangenen worden gebundeld in de publicatie Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau. In de inleiding belicht Jos Sinnema, initiatiefnemer en coördinator van het project in Nederland, het concentratiekamp en de Nederlanders die hier gevangen zaten. Ook besteedt hij aandacht aan de ervaringen van jongeren tijdens het project. 

Waar te koop?
Het boek Geen nummers maar Namen - Levensverhalen uit concentratiekamp Dachau is vanaf 25 april 2015 voor € 9,95 te koop in de winkel van Verzetsmuseum Amsterdam en andere Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea.
Op de Gedenkplaats Dachau is het boek verkrijgbaar in de boekwinkel in het bezoekerscentrum.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor