The making of… Verzetsmuseum Junior

Tot en met zondag 5 januari 2014.

Het Verzetsmuseum Junior is geopend! De bezoekers krijgen in de entreehal van het museum een kijkje in de keuken bij The making of….Verzetsmuseum Junior. Er zijn onder andere moodboard te zien van de vier hoofdpersonen en filmbeelden en een fotoshow laten zien hoe het werk in het Verzetsmuseum Junior verliep.

Zie ook op deze site Verzetsmuseum Junior

Eva, Jan, Nelly en Henk

Nu 80 jaar en ouder, waren de hoofdpersonen tijdens de oorlog rond de 9 -14 jaar.

Eva, Jan, Nelly en Henk zijn de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s : vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing. In het Verzetsmuseum Junior vertellen zij hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten.

Hoe zag hun leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakten ze mee? Wat waren de keuzes, problemen en dilemma’s die door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen afkwamen.

Ontwerp gebouw en ruimtelijke vormgeving
Het gebouw van het Verzetsmuseum Junior is een ontwerp van Hans Ruijssenaars Architecten.
Erly Brugmans, bekend van onder meer de kinderopstelling Het Rijk van Heen en Weer in het Museum voor Communicatie in Den Haag, tekent voor de ruimtelijke vormgeving.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)