The making of… Verzetsmuseum Junior

Tot en met zondag 5 januari 2014.

Het Verzetsmuseum Junior is geopend! De bezoekers krijgen in de entreehal van het museum een kijkje in de keuken bij The making of….Verzetsmuseum Junior. Er zijn onder andere moodboard te zien van de vier hoofdpersonen en filmbeelden en een fotoshow laten zien hoe het werk in het Verzetsmuseum Junior verliep.

Zie ook op deze site Verzetsmuseum Junior

Eva, Jan, Nelly en Henk

Nu 80 jaar en ouder, waren de hoofdpersonen tijdens de oorlog rond de 9 -14 jaar.

Eva, Jan, Nelly en Henk zijn de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s : vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing. In het Verzetsmuseum Junior vertellen zij hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten.

Hoe zag hun leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakten ze mee? Wat waren de keuzes, problemen en dilemma’s die door onvrijheid, vervolging en schaarste op hen afkwamen.

Ontwerp gebouw en ruimtelijke vormgeving
Het gebouw van het Verzetsmuseum Junior is een ontwerp van Hans Ruijssenaars Architecten.
Erly Brugmans, bekend van onder meer de kinderopstelling Het Rijk van Heen en Weer in het Museum voor Communicatie in Den Haag, tekent voor de ruimtelijke vormgeving.

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)