Geweldloos verzet in Tibet

10 februari t/m 20 maart 2005.
Deze aangrijpende fototentoonstelling geeft in beeld en tekst een overzicht van de tragedie en het verzet van het Tibetaanse volk sinds de Chinese inval in 1949 en de daar op volgende bezetting.

Tibet staat centraal in het Verzetsmuseum Amsterdam. Vanaf donderdag 10 februari tot en met zondag 20 maart doet de wereldwijd rondreizende expositie A long look homeward het museum aan. Van 7 t/m 10 maart is er in het Verzetsmuseum een speciaal evenementenprogramma met lezingen en filmvertoningen.

Het Tibet-programma in het Verzetsmuseum vindt plaats naar aanleiding van de uitreiking op 12 maart door de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 van de prestigieuze Geuzenpenning 2005 aan International Campaign for Tibet (ICT). Expositie en activiteitenprogramma zijn geproduceerd door International Campaign for Tibet.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor