Geweldloos verzet in Tibet

10 februari t/m 20 maart 2005.
Deze aangrijpende fototentoonstelling geeft in beeld en tekst een overzicht van de tragedie en het verzet van het Tibetaanse volk sinds de Chinese inval in 1949 en de daar op volgende bezetting.

Tibet staat centraal in het Verzetsmuseum Amsterdam. Vanaf donderdag 10 februari tot en met zondag 20 maart doet de wereldwijd rondreizende expositie A long look homeward het museum aan. Van 7 t/m 10 maart is er in het Verzetsmuseum een speciaal evenementenprogramma met lezingen en filmvertoningen.

Het Tibet-programma in het Verzetsmuseum vindt plaats naar aanleiding van de uitreiking op 12 maart door de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 van de prestigieuze Geuzenpenning 2005 aan International Campaign for Tibet (ICT). Expositie en activiteitenprogramma zijn geproduceerd door International Campaign for Tibet.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor