Geweldloos verzet in Tibet

10 februari t/m 20 maart 2005.
Deze aangrijpende fototentoonstelling geeft in beeld en tekst een overzicht van de tragedie en het verzet van het Tibetaanse volk sinds de Chinese inval in 1949 en de daar op volgende bezetting.

Tibet staat centraal in het Verzetsmuseum Amsterdam. Vanaf donderdag 10 februari tot en met zondag 20 maart doet de wereldwijd rondreizende expositie A long look homeward het museum aan. Van 7 t/m 10 maart is er in het Verzetsmuseum een speciaal evenementenprogramma met lezingen en filmvertoningen.

Het Tibet-programma in het Verzetsmuseum vindt plaats naar aanleiding van de uitreiking op 12 maart door de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 van de prestigieuze Geuzenpenning 2005 aan International Campaign for Tibet (ICT). Expositie en activiteitenprogramma zijn geproduceerd door International Campaign for Tibet.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor