Geweldloos verzet in Tibet

10 februari t/m 20 maart 2005.
Deze aangrijpende fototentoonstelling geeft in beeld en tekst een overzicht van de tragedie en het verzet van het Tibetaanse volk sinds de Chinese inval in 1949 en de daar op volgende bezetting.

Tibet staat centraal in het Verzetsmuseum Amsterdam. Vanaf donderdag 10 februari tot en met zondag 20 maart doet de wereldwijd rondreizende expositie A long look homeward het museum aan. Van 7 t/m 10 maart is er in het Verzetsmuseum een speciaal evenementenprogramma met lezingen en filmvertoningen.

Het Tibet-programma in het Verzetsmuseum vindt plaats naar aanleiding van de uitreiking op 12 maart door de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 van de prestigieuze Geuzenpenning 2005 aan International Campaign for Tibet (ICT). Expositie en activiteitenprogramma zijn geproduceerd door International Campaign for Tibet.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor